5 Tip bulan madu ‘Happy’ bersama orang tersayang

Semestinya berbulan madu menjadi momen istimewa untuk anda dan pasangan bagi mencipta kenangan manis, selain mengeratkan kasih sayang suami isteri.

Justeru, lakukan perancangan terbaik agar dapat menikmati sepenuhnya detik terindah tersebut tanpa kejadian-kejadian tidak diingini sehingga merosakkan mood percutian.

  1. Perancangan awal

Tidak perlu tergesa-tegesa untuk terus pergi berbulan madu, sebaiknya rehatkan badan dan minda selepas penat menguruskan majlis perkahwinan.

2. Destinasi

Maka, pemilihan destinasi sangat penting untuk membangkitkan suasana dan perasaan itu.

3. Buat Kejutan

Cipta kenangan manis untuk pasangan dengan membuat kejutan ketika berbulan madu. Pastinya, ia akan mengeratkan lagi kasih sayang antara pasangan hingga ke akhir hayat.

4. Aktiviti

Berbulan madu tidak bermakna anda hanya mengunjungi sesuatu lokasi tanpa perlu melakukan sebarang aktiviti. Ia lebih menyeronokkan jika anda dan pasangan dapat melakukan aktiviti secara bersama.

5. Kewangan

Nak pergi bulan madu perkara ini paling penting iaitu kewangan mesti kena stabil kalau tidak macam mana nak bayar semuanya. Semuanya perlu duit untuk bayar sewa dan seumpanya. Jadi lagi stabil kewangan lagi seronok dan menjadi bulan madu korang.