Ini 5 Sebab ‘Founder’ Busines Sekarang Perlukan Digital Marketing

Banyak kelebihan menggunakan platform digital ni sebabnya, anda cuma ‘duduk’ setempat je tapi brand anda boleh ‘terbang’ jauh!

1. CUT COST MARKETING

Katakanlah anda merupakan seorang usahawan Industri Kecil & Sederhana (IKS) di kawasan pedalaman dan anda nak pasarkan produk anda ke seluruh Malaysia tapi anda tidak berkemampuan untuk mengeluarkan modal pengiklanan di akhbar, TV, mahu pun radio. Mesti susah kan?

Oleh sebab itu, dengan adanya platform digital marketing, produk anda mampu ‘pergi’ lebih jauh dengan kos yg lebih rendah dan efektif

2. TARGETED AUDIENCE

Tak lain tak bukan sebab tak target audiens lah tu! Buat iklan sana sini tapi prospek tak perasan pun! Sedih ke sedih sangat?

Kelebihan bila menggunakan platform digital marketing ni tak kesahlah anda berbisnes guna FB ke IG ke, anda akan dapat ‘perangkap’ prospek anda tu melalui ruangan Interest. Dari situ, hanya prospek sahaja yg boleh nampak iklan anda dan potensi untuk closing jauh lebih tinggi!

3‘TAPAU’ SMARTPHONE CONSUMERS

Zaman sekarang ni, tipulah kalau kata takde smartphone kan? Majoriti hampir semua orang miliki smartphone. Jadi, kebanyakkan urusan termasuklah bersosial, bekerja, bersantai dan berbisnes pun akan melibatkan smartphone.

Jadi, kalau boleh berbisnes di smartphone, kenapa tak manfaatkan peluang untuk ‘tapau’ prospek yg juga pengguna smartphone. Ye dak?

4. ENGAGEMENT LEBIH ‘UMPHHH!’

Nak lebih rapat dengan audiens? Maka, digital marketing lah jawapannya! Ini kerana prospek mahu pun customer ada akses untuk terus berhubung dengan anda seperti melalui ruangan komen, DM, PM mahupun WhatsApp.

Kalau dulu, nak tahu feedback cutomer terhadap produk memang susah! Sebab diorang takde medium yg sesuai untuk memberikan maklum balas. Tapi, sekarang semuanya dihujung jari.

Dari situ, Founder juga boleh menambah baik kualiti produk mereka.

5.CTA

Selalu tengok kan button ‘BUY NOW’, ‘CLICK HERE’ dan ‘ SIGN UP’ kan? Haaa itu semua CTA lah tu. Melalui CTA ni… secara psikologinya, mampu mendorong prospek untuk bertindak mengikut arahan!

CTA tu apa Kings?

CTA tu ialah Call-To-Action… maksudnya, apa tindakan yg perlu prospek buat untuk dapatkan sesuatu. Dengan wujudnya platform digital marketing, founder-founder boleh manfaatkan dan berinovasi dengan sales funnel masing2!

Inilah antara sebab kenapa anda perlu buat digital marketing pada era sekarang ni.

Anda perlukan Digital Marketer?

Contact Smart Digital Solution (SDS) sekarang!! Tekan Gambar Untuk Ketahui Lebih Lanjut!