Mengenai

Seminitnews kalau anda dengar sahaja pasti sudah mengetahui maksudnya. Seminit – News ia bermaksud dalam bahasa Melayu ‘Berita Seminit’.

Laman portal ini ditubuhkan kerana memahami keadaan dan keinginan pembaca yang suka melihat tajuk dan berita pendek. Hanya mengambil masa satu minit anda sudah mengetahui isu-isu yang terkini di Malaysia dengan hanya melawati portal Seminitnews.

Biarpun satu minit tetapi anda sudah mendapat pengetahuan dan mengetahui keadaan di Malaysia. Tidak perlu lama untuk membaca artikel sekiranya anda tidak mempunyai masa. Luangkan lima minit anda sudah mengetahui lima isu di Malaysia.

Seminitnews memaparkan isu-isu daripada pelbagai sudut seperti berita, hiburan, teknologi, gaya hidup dan viral.

Untuk pengetahuan Seminitnews baru sahaja ditubuhkan disebabkan Pendemik Covid-19 yang melanda negara kita iaitu sejak awal 2020.

Sekiranya ada bacaan ataupun artikel yang bemanfaat untuk semua. kami sangat mengalu-alukan bantuan anda untuk berkogsi artikel kami di laman sosial anda.

Sesiapa yang ingin menulis secara ‘freelancer’ juga dialu-alukan boleh hantar di email yang tertera di talian.

Kami berharap, artikel-artikel di laman ini dapat memberi inspirasi dan manfaat yang banyak kepada anda semua dan juga kepada masyarakat awam.

Ikuti laman facebook  FB SeminitNews
Ikuti tweet terbaru Twiter SeminitNews