Pesanan Kepada Wanita Yang Bakal & Sudah Berkahwin.

Sebut sahaja berkahwin sudah pasti wanita atau lelaki akan impikan membina rumah tangga dengan pasangan tercinta. Dalam Islam pun berkahwin sangat digalakkan kerana ia dapat menghindari daripada pelbagai aspek yang negatif.

Perkahwinan bukannya mudah zaman sekarang kerana ia memerlukan belanja yang besar dengan keadaan ekonomi dan campur tangan daripada pihak keluarga masing-masing lagi. Tetapi masih belum susah tau kerana ada lagi paling susah.

Paling susah adalah untuk mengekekalkan ikatan perkahwinan itu sendiri. Sudah pasti akan berlaku apa-apa yang tidak diingini. “Sudahkan Lidah Lagi Tergigit Inikan Pula Suami Isteri”

Kedua-dua pasangan haruslah mempunyai ilmu dari segi agama, akademik, sosial dan rumah tangga. Tanpa ilmu rumah tangga akan hancur sekiranya terus menerus tidak mahu belajar. Kalau zaman dulu lain..

Baru-baru ini viral pengguna twitter kongsi posting daripada pengguna Facebook tentang pesanan kepada wanita di alam perkahwinan.

“Nah pesanan untuk wanita2 yang bakal berkahwin dan sudah berkahwin. Simpan dan semat perkara ni dalam2. Wajib ada ilmu ni. Yang belum kahwin, bincang dengan bakal siap2. Tengok sekeliling berapa ramai isteri kena tanggung perkara2 ni. Simpan 40% utk sayang diri sendiri”

Pesanan yang pertama adalah jangan sesekali wanita terjebak dengan laki orang atau tunang orang kerana ia membawa padah kepada hubungan kedua-duanya.

Pesanan kedua adalah jangan duduk rumah mak mentua selepas kahwin..Ingat tu suami

Pesanan ke 5 hingga ke 6 lebih kepada kehidupan selepas berkahwin seperti bekerja, hutang, ilmu rumah tangga dan agama. Beringat sebelum kena dan berjimat sebelum habis.

Artikel lain: Mek Yun TikToker Cina Fasih Kecek Kelate!

Jadi untuk korang diluar sana yang ingin berkahwin dan sedang dalam alam rumah tangga harus mengetahui pesanan-pesanan ini. Mana yang baik ambil iktibar. Ini sahaja perkongsian SMN.

Jangan lupa sekiranya suka dengan artikel ini boleh tolong share dan like Facebook page Seminitnews atau sertai telegeram Seminitnews untuk anda dapat berita dan info-info terkini terus ke telefon anda.

sumber: