PM Isra3l, B3njamin N3tanyahu Diambang Kemusnahan

5 Sebab kenapa Perdana Menteri Isra3l, B3njamin N3tanyahu diambang kejatahuan dan kemusnahan.
  1. Pemimpin pembangkang

Pemimpin pembangkang negara itu dari parti Yesh Atid, Yair Lapid sedang dalam rundingan pemerintahan gabungan dengan beberapa pemimpin lain untuk jatuhkan B3njamin N3tanyahu.

Gabungan ini wujud selepas pemimpin sayap kanan Naftali Bennett, yang mempunyai enam kerusi di Parlimen bergabung dengan parti Yesh Atid.

Laporan Awani mengatakan, gabungan Lapid sebagai pemimpin parti Yesh Atid dan Bennett yang mengetuai parti Yamina akan menghasilkan pemerintahan dengan perbezaan ideologi yang mendalam mengenai isu penempatan Yahudi di Tebing Barat dikuasai Israel dan peranan agama dalam politik.

2. Tempoh memerintah

Ini memberi tanda bahawa pemerintahan N3tanyahu selama 12 tahun iaitu tempoh pemerintahan paling lama pernah dilakukan oleh mana mana Perdana Menteri Isra3l akan berakhir. Jadi elok lah dengan perangai dia macam dajal tu.

3. Rasuah dan banyak kes jenayah

Perdana Menteri Isra3l yang kejam dan lagi dajal ini dikatakan mempunyai masalah dalaman politik dan juga kaki rasuah dan pecah amanah.

Sebelum ini, N3tanyahu didakwa menggunakan pengaruhnya untuk memperolehi faedah dari sebuah syarikat telekomunikasi milik rakannya berjumlah lebih AS$300 juta.

Artikel menarik: Kilang Arak Diarah Tutup Serta Merta -MKN

4. Musuh Islam

N3tanyahu atau natang ke apa SMN tak tahu juga sebelum ini mengarahkan tentara zionis Isra3l menyerang Pal3stin pada Ramadan lalu dan kes tersebut berlarutan sehingga kini.

Serangan kejam tersebut menyebabkan kemusnahan dan korban negara serta rakyat Pal3stin.

5. Satu Dunia Tak Suka

Ekoran daripada serangan yang dibuat satu dunia bangun dan membantah serangan kejam Isra3l ini.

Muka dah lama tak berapa handsome macam seakan-akan dajal dah aku tengok. Jadi eloklah dia jatuh biar padam muka dan harap Isra3l insaf.