Sambutan ulang tahun Parti Gerakan Ke-45

Sambutan ulang tahun ke-54 Parti Gerakan diraikan sederhana dengan acara menaikkan bendera dan perasmian papan tanda LED di tingkat 21 Menara PGRM Towers 1.

Dalam sidang media berikutnya , Dr Dominic telah mengulangi sokongan GERAKAN kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk kekal menerajui kepimpinan Perikatan Nasional.

Saya juga ingin menegaskan sekali lagi Gerakan masih menyokong penuh kepimpinan Muhyiddin. Gerakan tidak akan berputus asa dan terus bersama PN demi membela nasib rakyat dalam pilihanraya umum atau negeri akan datang.

Selain itu, dengan pelaksanaan UNDI18 dan pendaftaran pemilih automatik, sejumlah besar pengundi baru yang muda telah dijana di negara kita. Dalam daftar pemilih 2021, terdapat 1,441,794 pengundi muda berumur antara 18 dan 21, dan kumpulan ini menyumbang 7% daripada jumlah pengundi dan masih meningkat. Oleh itu, lonjakan pengundi muda kali pertama akan menjadi kunci untuk berjaya menang dalam pilihan raya umum akan datang!

Keutamaan Gerakan seterusnya adalah untuk membuat memanfaatkan teknologi maklumat dengan lebih baik untuk menyampaikan maklumat kepada pengundi dengan pantas dan berkesan khususnya pengundi Muda. dilahirkan dalam Gen Z.